PODIJELI

Od ponedjeljka, 28. siječnja, počela je prodaja godišnjih, dnevnih i dječjih ribolovnih dozvola za ribičiju na jezeru Jarun u 2019. godini.

Dozvole se mogu kupiti u zgradi Biro regate smještene na Otoku Univerzijade u RSC Jarun svakim radnim danom od 9 do 12 sati.

Moguće je kupiti godišnju ribolovnu dozvolu za odrasle po cijeni od 400 kuna koliko košta i godišnja dozvola za ribiče invalide Domovinskog rata ali s time da njihova dozvola vrijedi na svim drugim ribolovnim vodama. Djeca do 15 godina godišnju dozvolu plaćaju 200 kuna a sve kategorije korisnika mogu kupiti i dnevnu ribolovnu dozvolu po cijeni od 60 kuna.

Godišnja dozvola izdaje se isključivo uz predočenje potvrde o položenom ribičkom ispitu. Uz kupnju godišnje dozvole, ribičima se uručuju i uvjeti obavljanja sportskog ribolova na ribolovnoj zoni jezera Jarun. Dnevna dozvola izdaje se bez predočenja potvrde i vrijedi 24 sata od kupnje dok je godišnja važeća za kalendarsku godinu od 1. siječnja do 31. prosinca.

Riblji fond jezera čini oko 29 vrsta riba, što zavičajnih što stranih. Najviše je vrsta iz porodice šaranki (Cyprinidae). Neke od zavičajnih vrsta su: šaran, deverika, uklija, mrena, linjak, bodorka, štuka, som, manjić. Od stranih invazivnih vrsta, u jezeru Jarun udomaćile su se babuška, sunčanica i crni somić.

Više informacija na broj telefona 01 6421 355.

PODIJELI