PODIJELI

Još jedna starija osoba našla se na meti prevaranata koji su je nasamarili za više od 50.000 kuna, predstavljajući joj se kao stranci kojima je potrebna pomoć, pa je zagrebačka policija još jednom na opreznost pozvala građane, posebno one starije životne dobi.

Posljednji slučaj prijevare zabilježen je u ponedjeljak oko 14 sati na ulici u Sigetu, gdje su se dvojica nepoznatih muškaraca predstavili 78-godišnjaku kao strani državljani, uvjeravajući ga da im treba pomoć jer su doživjeli prometnu nesreću, pa jedan od njih mora drugome isplatiti štetu za koju nema novca, ali ima “vrijedan sat”.

Oštećenoga su tada na prijevaru nagovorili da sa svog računa podigne novac i posudi ga ‘na neko vrijeme’ jednom od njih, uz ‘vrijedan’ sat kao zalog. Osumnjičeni su s novcem pobjegli, a prevareni je ostao s bezvrijednim satom čime mu je počinjena materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Opetovano upozorava da su na njenom području evidentirani različiti oblici prijevara u kojima se kao oštećeni pojavljuju osobe starije životne dobi.

Prevaranti koriste specifičnosti svojih žrtava kao što su poodmakla životna dob, samostalno stanovanje i nepažnja kako bi došli do njihovih ušteđevina, nakita ili drugih vrijednih predmeta.

PODIJELI