PODIJELI

Suspendirani policijski načelnik Željko Dolački na zagrebačkom Županijskom sudu u odsutnosti nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog optužbi da je u travnju 2016. lažirajući provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije ukrao dva kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura koji nikada nisu pronađeni.

Dolački nije došao na izricanje presude koju je objavila sutkinja Maja Štampar Stipić, čime je izbjegao da ga iz sudnice odvedu u zatvor.

– Nema bježanja! Neću bježati jer nemam dvojno državljanstvo kao neki. Čim stigne rješenje o uhićenju, vidjet ću se s odvjetnikom i odraditi svoju dužnost. Ja sam trenutno u gradu, a na presudu nisam došao jer sam se do zadnjeg trenutka nadao da će biti oslobađajuća, izjavio je za Jutarnji list Željko Dolački.

– Nedvojbeno je ustanovljeno da je provala u sobe i metalnu kasu inscenirana i to na temelju svih vještačenja i izuzetih tragova. Utvrđeno je da se događaj nikako nije mogao odigrati na način kako je počinitelj želio prikazati, a također je utvrđeno da nije bilo otisaka koji bi postojali da je počinitelj pokušao ući u prostoriju s vanjske strane. Utvrđeno je da prozor nije otvaran pomoću provalničkog alata te da su vrata kase piljena dok su bila otključana i otvorena, a ključeve je imao samo Žejko Dolački, pojasnila je sutkinja.

PODIJELI