PODIJELI

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić, na utemeljiteljskoj skupštini bjelovarsko-bilogorske županijske organizacije te stranke, nagovijestio je mogućnost novih prelazaka saborskih zastupnika u njegov Klub u Saboru, no, rekao je, o tome će nakon Uskrsa.

“Trenutno nas ima 11, ali još dva-tri žetončića imam u džepu, no o tomu ćemo nakon Uskrsa”, rekao je Bandić u Bjelovaru. Gradonačelnik još ne otkriva tko bi mogli biti novi prebjezi ni iz kojih su stranaka, a iako zastupnici koji su mu dosad prešli podupiru vladajuće, iz HDZ-a se od Bandićevih prebjega ograđuju.

Jutros ga je žestoko u Saboru napala Anka Mrak Taritaš koja smatra nedostojnim zastupnike “časnog doma” nazivati žetonima.

Bandić kaže pak kako je to njegov figurativni govor na kojeg smo se valjda trebali naviknuti.

“Kada bi skupljao žetončiće sa svojim novcem to bi isto bilo gadljivo, ali bi čovjek mogao reći bar ne radi to s javnim novce, a ovdje očito se žetončići se skupljaju javnim novcem. I šta on i premijer Plenković zajednički rade, a to je da skupljaju sa svih strana podršku za sebe”, poručuje Gordan Maras.

Na pitanje tko bi mogli biti novi prebjezi, koalicijski partneri iz HNS-a, koji imaju gotovo triput manje zastupnika od Bandića, a dobili su dva mjesta u Vladi, sigurni su da u novim prebjezima nema HNS-ovaca:

“Iz HNS-a nije nitko, ne znamo o kome bi se moglo raditi, a prije svega mogu komentirati da je izuzetno neprimjereno način kako naziva zastupnike koji prelaze u njegov Klub kao žetončiće”, jasno će Milorad Batinić.

PODIJELI