PODIJELI

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu izmještanja svoga ureda po Hrvatskoj posjetila je u četvrtak zagrebačku Gradsku upravu, gdje su je dočekali domaćini gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, a ona im je zaželjela da “još više razvedre lice Zagreba kroz daljnju izgradnju fasada”, posebno kad je riječ o energetskoj učinkovitosti.

“Želim iskoristiti ovu prigodu i čestitati vam svima na postignućima i uspjehu za uspjehom koji grad Zagreb postiže u europskim, ali i svjetskim okvirima”, poručila je predsjednica koja je zagrebačke čelnike posjetila nakon 20 izmještanja ureda, od Poreča i Umaga, preko Pule do Međimurja, Dubrovnika i Iloka.

Istaknula je da se Zagreb na turističkom planu profilira kao jedna od najpoželjnjijih europskih destinacija, te izrazila zadovoljstvo što zajedno sudjeluju u organizaciji Adventa, a uskoro će dovršiti projekt izdvajanja najvećeg dijela šume na Pantovčaku kao park-šume za Zagreb i sve građane.

Spomenula je i susret s obrtnicima, napomenuvši da, unatoč porastu broja zagrebačkih obrtnika, tu ima još puno deficitarnih zanimanja.

Bandić je pak predsjednici zaželio dobrodošlicu u Zagreb i poželio joj da se osjeća kao da je na Pantovčaku, istaknuvši da gradsko čelništvo čini sve da Zagreb i Hrvatska napreduju na području demografske politike, znanja i obrazovanja, rada i zapošljavanja, solidarnosti i socijalne pravde, otvorenosti i sigurnosti, multkulturanosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti.

Mikulić je rekao da je Gradska skupština sastavljena od različitih političkih opcija, ali je svim zastupnicima zajednička ljubav i briga za Zagreb. Izrazio je ponos zbog zastupljenosti žena u Gradskoj skupštini – 17 od 51 gradskog zastupnika, čime Zagreb ima bolji prosjek od nacionalne razine.

Posjetom zagrebačkoj Gradskoj upravi završile su aktivnosti Grabar-Kitarović vezane uz izmještanje Ureda predsjednice Republike.

PODIJELI