PODIJELI

O mogućoj suradnji Podravke s braniteljima, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, i braniteljskim zadrugama razgovaralo se za sastanka koji je, posredstvom Zagrebačke županije, održan u Distributivnom centru za voće i povrće.

Razgovaralo se o mogućoj proizvodnji i plasmanu žitarica, voća i povrća, temeljem sporazuma kojega su 2017. potpisali Podravka i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

– Čekali smo dugi niz godina kako bismo uključili branitelje u gospodarske tijekove, a ovo je jedan od njih. Lani je Podravka od branitelja i braniteljskih zadruga otkupila oko 535 tona voća i povrća i oko 4000 tona žitarica. Očekujemo da ove godine ove brojke budu i veće – rekao je Zvonko Beljo, koordinator provedbe sporazuma Ministarstva i Podravke.

Podravka u ovoj godini, rečeno je, planira otkupiti 7720 tona povrća, 1150 tona voća i 60.000 tona žitarica.

– Želimo zainteresirati proizvođače za suradnju. Otkupljujemo industrijsko voće i povrće, za daljnju preradu, a područje Zagrebačke županije nam je interesantno jer je blizu Koprivnice – rekao je Zdravko Dimač, direktor Podravkina sektora Poljoprivreda, dodavši da su Podravka i poljoprivredni proizvođači upućeni jedni na druge. Pohvalio je koncept Distributivnog centra za voće i povrće rekavši da je on izvanredan primjer suradnje Županije i poljoprivrednih proizvođača.

– Jedino organizirano, i preko zadruga, možete biti ozbiljan partner trgovačkim lancima, ali i hotelima, koji svoje goste hrane uvoznim prehrambenim proizvodima. Hrvatska ima tolike mogućnosti, samo se trebamo dobro organizirati! – rekao je Dimač.

PODIJELI