PODIJELI

Na Trgu bana Jelačića Živi zid je organizirao dijeljenje donacija samohranim roditeljima u sklopu humanitarne akcije povodom Valentinova. Samohranim roditeljima je teško jer samostalno moraju podnijeti teret odgoja i uzdržavanja djece, a pogotovo im je teško u Hrvatskoj gdje je socijalna zaštita slaba.

Živi zid je odlučio pomoći svima u mogućnostima u kojima je to trenutno moguće, a kada Živi zid bude sastavljao vladu implementirat će se novi zakoni koji će pomoći roditeljima. Jedan od prijedloga predlaže da u slučaju da roditelj ne plaća alimentaciju, država preuzme tu obavezu, a da onda tereti neplatišu.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je da Živi zid često ima humanitarne akcije, od pomoći u hrani, preko dijeljenja školskih torbi, do slanja siromašnih obitelji na ljetovanja, Živi zid pokušava poboljšati živote građanima.

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić istaknuo je da Živi zid smatra da političke stranke dobivaju previše novca iz državnog proračuna, te da je ovo jedan od načina na koji Živi zid vraća te novce građanima.

Ovo je bila prva tura podijele, svi samohrani roditelji koji su se javili dobiti će nešto.

PODIJELI