PODIJELI

U Zagrebu je osnovana politička strane Možemo! Na osnivačkoj skupštini donijeta je odluka da stranka nema predsjednika ili predsjednicu nego su za dvoje koordinatora izabrani Sandra Benčić i Teodor Celakoski. U upravni odbor stranke su uz dvoje koordinatora izabrani i Damir Bakić, Danijela Dolenec, Nives Miošić-Lisjak, Jelena Miloš i Nebojša Zelić.

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić kazala je kako planiraju izaći na izbore za Europski parlament, a otvoreni su za koalicije s grupacijama koje dijele njihove vrijednosti, od socijaldemokrata do izvanparlamentarne krajnje ljevice, no ne i sa SDP-om ili Amsterdamskom koalicijom, koju ne smatraju lijevim strankama nego strankama liberalnog centra.

-Otvoreni smo za koalicije, ali s nepotrošenim izvanparlamentarnim opcijama, izjavila je Benčić.

– Vjerujemo da ćemo mobilizirati i nove birače na izborima koji se dosad nisu našli ni u jednoj od postojećih političkih opcija. Mislim da su upravo europski parlamentarni izbori dobar test za nove progresivne, a posebice lijeve političke opcije, rekao je Tomislav Tomašević, jedan od osnivača stranke, ujedno vijećnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

PODIJELI