PODIJELI

“Mito ili politička korupcija – pitanje je sad!”, “Tijela vlasti štite profit, tko štiti nas?” stoji na transparentima kojim su stanari Dunjevca 15 prosvjedovali pred Gradskom upravom. Bune se zbog preseljenja Poliklinike za hemodijalizu iz bolnice Sveti duh u njihovu stambenu zgradu.

Poliklinici koja obavlja medicinsku djelatnost poput hemodijalize, tvrde stanari Dunjevca, mjesto je u bolnici, a ne u stambenoj zgradi. Preseljenje Poliklinike, tvrdi predstavnik stanara Goran Jukić, predstavlja veliku opasnost. – Opasnost za zdravlje, opasnost od buke, opasnost od prometnog kolapsa! Stvarat će se puno medicinskog infektivnog otpada koji će se skladištiti u našoj zgradi, a znamo da ne treba puno da se dogodi incident!, javilo je Radio Sljeme.

Podršku građanima izrazili su članovi ovih stranaka: Živi zid, SDP, GLAS i HSLS Grada Zagreba.

Za nastalu situaciju stanari krive gradsku vlast koja, kako kažu, pogoduje vlasniku koji iznajmljuje prostor Poliklinici, kao i privatnom investitoru koji drži Polikliniku. – Tijela vlasti pogoduju interesnoj skupini na štetu nas građana – stanara stambene zgrade preko puta bolnice Sveti duh.

Interesnu skupinu čine privatna tvrtka Fresenius Medical Care Hrvatska, privatna tvrtka Haljevo do.o. i Klinička bolnica Sveti Duh, tvrde stanari.

Kažu da nema zakonske osnove po kojoj bi Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izdao građevinsku doizvolu za prenamjenu prostora iz trgovačkog u onaj za hemodijalizu. – Investitoru, osim poslovnog prostora, treba i dio našeg zajedničkog prostora. Riječ je o platou koji se nalazi na sjevernoj strani zgrade. Na taj plato investitor planira smjestiti prilično veliku tehničku i strojarsku opremu koja je vrlo bučna. Činjenica je da nas (suvlasnike) nikad nisu pitali niti nas misle pitati za suglasnost!

Stanar Josip Jaić na odgovornost poziva gradonačelnika Milana Bandića. – Želim demantirati gradonačelnika Bandića koji je na Radio Sljemenu komentirao naš slučaj, pitavši zašto se mi žalimo kad oni imaju sve dozvole. Mi se ne žalimo što oni imaju sve dozvole grada nego zato što nisu smjeli dobiti te dozvole! Gospodine gradonačelniče, vaš ured je napravio propust, molim, istražite slučaj!

Namjeravaju podnijeti tužbu protiv Gradskog ureda za graditeljstvo Upravnom sudu.

PODIJELI