PODIJELI

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi Parkračko – slavonskog Episkopa Jovana Ćulibrka, mitropolita Ljubljansko-zagrebačkog Porfirija Perića i tajnika Episkopa slavonskog oca Đorđa Teodorovića.

Na sastanku se među ostalima razgovaralo i obnovi episkopske knjižnice u Pakracu koja je, kako je naglasio episkop Ćulibrk, jedinstvena kako po svojoj rukopisnoj zbirci tako i po svojoj zbirci ranih tiskanih knjiga.

Sva naša stratišta iz povijesti od II. Svjetskog rata, preko Jasenovca i Bleiburga pa sve do Domovinskog rata treba evangelizirati, a ne politizirati i ova je posjeta na tom tragu, rekao je gradonačelnik Bandić i obećao gostima da će Grad sudjelovati u obnovi tog međunarodnog kulturnog i duhovnog centra. Pri tome ćemo poštivati sve gradske odluke, proceduru i pozitivne zakonske propise. Ovdje nije riječ samo o svetosti već i o kulturi ne samo pravoslavlja nego svehrvatskoj kulturi.

Evanđeoski je praštati a konačni cilj je pomirenje među crkvama i narodima na ovim prostorima. Ako uspijemo i jedan korak ka tome napraviti ja ću biti sretan, zaključio je na kraju gradonačelnik.

Episkop Ćulibrk je dodao kako treba težiti ka tome da svi kršćani djeluju zajedno. Pakrac će upravo biti primjer kako se brinemo o zajedničkoj budućnosti. Hvala gradonačelniku na pomoći i njegovoj dobroj volji da pomogne u ovom našem naumu, dodao je.

PODIJELI