PODIJELI

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić, iznenada je, na polovini mandata podnio ostavku. S obzirom na to da je otputovao na filmski festival u Berlin, još se nagađa o razlozima njegove ostavke, javio je HRT.

U njegovom madatu donesen je Zakona o audiovizualnim djelatnostima, pri čemu se najviše zauzimao za sprečavanje sukoba interesa. Imao je i potporu Ministarstva kulture.

– Dao je veliki doprinos stabilizaciji HAVC-a, aktivno je sudjelovao i na domnošenju zakona, a naravno nakon što Upravni odbor provede potrebne procedure raspisat će se natječaj za novog ravnatelja, izjavila je ministrica Nina Obuljen Koržinek.

– Kolega Rafaelić je zatražio od Upravnog odbora razriješenje iz osobnih razloga. Koliko sam upoznat, on ima nekih daljnjih i osobnih i poslovnih planova. Ostat će v.d. prepostavljamo do izbora novog ravnatelja, izjavio je predsjednik Upravnog odbora HAVC-a Bruno Kragić.

Rafaelić je prije dvije godine na vodeće mjesto u HAVC-u došao nakon Hrvoja Hribara koji je s tog mjesta morao otići zbog nepovoljnog mišljenja Državne revizije. DORH je na kraju utvrdio da ne postoji sumnja u Hribarovu kaznenu odgovornost.

Danijel Rafaelić najavio je kako će o svemu govoriti nakon povratka s Berlinala.

PODIJELI