PODIJELI

Najavu iz “Jutarnjeg lista” da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić krenuti u veliku obnovu maksimirskog stadiona, vrijednog 280 milijuna kuna, koji sadrži rekonstrukciju i natkrivanje zapadne i sjeverne tribine, oporbeni zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini dočekali su s velikom sumnjom, založivši se za transparentan dovršetak obnove Dinamova stadiona, nakon jasne računice.

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak ne vjeruje u obnovu stadiona u Maksimirujer već godinama od gradskih službi sluša priče o njegovu uređenju, ali ništa se nije napravilo iako su na različitu dokumentaciju utrošena velika sredstva iz gradskog proračuna.

– Stoga i najnoviju najavu o gradnji krova nad zapadnom i sjevernom tribinom uzimam s velikom rezervom, s obzirom da je to već više puta obećano i pokrenuto, a nije napravljeno ništa, poručio je Stojak.

Zastupnik SDP-a Matej Mišić kaže da je maksimirski stadion jedan od najboljih primjera lošeg upravljanja Zagrebom. Do sada je u stadion uloženo više od 800 milijuna, a za isti novac moglo se izgraditi dva moderna stadiona, dovoljna za potrebe Dinama i hrvatske reprezentacije.

Nelogično je da se samo za krov i uređenje dviju tribina izdvoji novih 280 milijuna kuna, čime bi ukupan trošak izgradnje i uređenja stadiona iznosio preko milijardu kuna.

– Bandić je još 2004. najavio da će stadion biti dovršen za dvije godine, a obećanje je prigodno ponavljao prije svakih izbora. U Zagrebu treba izgraditi moderan stadion, ali ne tako da se nove stotine milijuna kuna ulažu u rupu bez dna i ponovno troši novac građana bez konačnog rješavanja problema, poručio je Mišić.

Predsjednik Kluba zastupnika Lijevog bloka Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) ocjenjuje obnovu Dinamova stadiona megalomanskim projektom bez racionalne financijske računice.

– U tu tzv. obnovu je dosad ulupano više od 100 milijuna eura, a nismo ni blizu završetku projekta. Usporedbe radi, Allianz Stadion bečkog Rapida izgrađen je prije nekoliko godina s kapacitetom od oko 30.000 mjesta, a koštao je samo oko 50 milijuna eura, istaknuo je Tomašević.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je u srijedu da je za uređenje maksimirskog stadiona, projekt uređenja treba ići od temelja i obuhvatiti sve, a ne ad hoc i parcijalno, te da koraci uređenja trebaju biti savršeno odrađeni.

– Uređivanje maksimirskog stadiona priča je koja traje godinama, čak i desetljećima. Sad je osvanulo da će se uložiti u njega 280 milijuna kuna za natkrivanje i uređenje tribina, a onih stotinjak milijuna eura koje se do sada ‘uložilo’ sada izgleda kao bačeni novac. Ako se za stotinjak milijuna eura do sada nije napravila kompletna rekonstrukcija i izgradio novi stadion, mene zanima kako se dogodila naknadna pamet da se sa 280 milijuna kuna mogu dobiti nove tribine i krov nad njima, izjavio je Mikulić za Hinu.

PODIJELI