PODIJELI

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je u četvrtak da se u Novom Zagrebu planira napraviti “Grad u gradu” između rijeke Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana, na površini od gotovo 1,1 milijun četvornih metara, ali nije želio ništa detaljnije reći osim da će to biti novi Manhattan.

– Sve što smo napravili sugrađani i ja u ovih 19 godina je ‘ubod komarca’ što će se tamo dogoditi. Strpimo se mjesec-dva, rekao je Bandić na Trgu bana Jelačića gdje je s pomoćnikom ministra poljoprivrede Zdravkom Tušekom otvorio manifestaciju “Valentinovo na Jelačiću”, na kojoj se do 15. veljače predstavlja 50-ak proizvođača vina.

Podsjetio je kako se na redizajn Zagrebačkog velesajma čeka 50 godina, baš kao i okolnih površina Hipodroma, parkirališta na istočnoj strani Velesajma, igrališta NK Lokomotive… milijun i tristo tisuća kvadrata, grad u gradu.

– Ako je Radnička zagrebački Champs-Elysées, onda bi to trebao biti zagrebački Manhattan – grad u gradu, rekao je Bandić.

PODIJELI