PODIJELI

Na Zagrebačkome velesajmu su otvoreni međunarodni sajmovi Nautika – 28. zagrebački sajam nautike, Hotel & Gastroteh – 11. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, Dani lova i ribolova – 3. sajam opreme za lov i ribolov te 4. Festival maslina.

Ističući kako s ova četiri komplementarna sajma Zagrebački velesajam obilježava 110. obljetnicu neprekinuta rada i djelovanja, gradonačelnik je zahvalio izlagačima iz 32 zemlje te je pozvao građane da tijekom narednih pet dana posjete Velesajam i da uživaju u bogatome programu što su ga organizatori sajmova pripremili.

Ministar Cappelli je organizatorima sajmova zahvalio što promoviraju posebne vidove turizma – nautiku, gastronomiju te lov i ribolov. Čestitam Gradu Zagrebu na svemu što radi i što doprinosi razvoju turizma i gospodarstva, istaknuo je ministar.

Direktorica Tomšić je zahvalila svim izlagačima, a više ih je od 400, na iznimnu trudu te je istaknula kako su sajmovi utkani u srce grada Zagreba još od davne 1909. kada je osnovan Zagrebački zbor – preteča Zagrebačkog velesajma.

Sajmovi koje Grad Zagreb i Zagrebački velesajam organiziraju u devet paviljona i u Kongresnome centru će se održati od 20. do 24. veljače, a za posjetitelje je tijekom njihova održavanja osiguran besplatan parking.

PODIJELI