PODIJELI

Znam da puno dobrih Dinamovih igrača, legendi, nisu imali priliku igrati takvu utakmicu pa je i to razlog zašto trebamo dati sve od sebe da prođemo – za navijače, za klub i za nas same! Ovo je utakmica generacije i to moramo iskoristiti, istaknuo je jedan od nositelja Dinamove igre, Dani Olmo, na druženju s novinarima uoči uzvratnoga dvoboja šesnaestine finala Europa lige gdje će plavi nastojati prestići prednost Viktorije iz Plzeňa s 2:1.

– Emocije su na visokoj razini, motivacija također, a pogotovo uz naše navijače na punom stadioniu. Atmosfera u momačdi je odlična i tako treba biti i dalje. Nadam se da ćemo svi zajedno, nošeni navijačim, odigrati dobru utakmicu – istaknuo je Olmo.

Je li vam se javio netko iz španjolske mlade reprezentacije?

– Stalno se čujem s izbornikom U-21 reprezentacije. Dakle, ne samo kad zabijem gol kao nedavno u Plzeňu.

Koliko je Viktoria jaka u usporedbi s vašim prethodnim suparnicima u Europi ove sezone?

– Iznimno su jaka momčad. Nismo imali laku u Europa ligi. Uostalom, i nakon viđenoga u Plzeňu znamo kakvi su i što mogu. Vjerujem u nas i naš pobjednički duh.

A taj je pobjednički duh posebno pospješio i trener Nenad Bjelica. Kakav Dinamo možemo očekivati u uzvratu nakon ona dva različita poluvremena u prethodnom dvoboju?

– Mislim da sutra ovoj momčadi niti ne treba trener. Kad vidim kako treniraju i kako se pripremaju, koliko žele igrati, teško im je išto novo reći. Vjerujem da će tu energiju koju su prikazali u ovim treninzima i u utakmici protiv Slavena Belupa prenijeti na teren. Ali, potrebno je puno koncentracije, discipline, odgovornosti u igri, strpljivosti, protiv dobre momčadi s jako puno iskustva u ovakvim utakmicama. Vjerujem da možemo sve to postići, bezproj smo puta i pokazali da možemo – naglasio je trener Bjelica.

Tko će zaigrati na mjestu desnoga beka?

– Sutra ćete vidjeti. Ne želim otkrivati ideje kolegi. Rekao sam već da imamo tri mogućnosti: Šitum, Rrahmani, Moharrami. Vjerujem u svu trojicu.

Kako su regirali povratnici u momčad?

– Svi su zdravi. Čak su i Gavranović i Kadzior ovih dana bili u treningu. Nisu u optimalnom stanju, pogotovo Gavranović. Imamo praktički 25 igrača na raspolaganju. Najveći je problem odabrati 11, jer svi zaslužuju igrati ovakvu utakmica. Problem je izabrati i 18 za kadar, jer svi zaslužuju biti u kadru i dobiti šansu Ali, eto, to je moj posao i moram odlučiti.

Koliko je u ovakvim utakmicama važna psihološka priprema?

– Sve je psihologija! Ne mogu ih u jednom tjednu naučiti igrati niti ih poboljšati u tehničko-taktičkom smislu. Kako je psihološka priprema bila važna za prvu, tako je važna i za ovu utakmicu. Sve je onako kako si složiš u glavi.

Možete li usporediti pritisak uoči ove utakmice s pritiskom kakav je bio na početku sezone kad ste tek trebali probiti barijeru europskoga proljeća?

– Danas smo rasterećeniji nego prije sedam dana. Psihološka priprema prije prve utakmice bila je dosta loša i nismo to dobro iskontrolirali. Sad je puno bolja, jer smo svi shvatili da samo s maksimalnom koncentracijom, disciplinom, odgovornošću i agresivnošću u igri možemo nešto napravili. Na vrijeme smo dobili šamar i dobro da je došao u prvoj utakmici. Vjerujem da će momčad sutra dobro reagirati. Pritiska nema. Ostvarili smo veliki rezultat. Želimo dalje, nastaviti pozitivnu priču. Ali, na terenu, a ne u novinama. Puno pričamo u novinama, a na ternu onda to malo drukčije izgleda. Vjerujem da ćemo sutra pričati na terenu.

Hoćete li, prilikom psihološke pripreme, koristiti nekakvu literaturu ili savjete iskusnijih trenera?

– Nisam u ovome trenutku nikoga ništa pitao, mislim da nije bilo potrebno, ali savjetujem se s ljudima koji više znaju od mene o toj temi. A, što se tiče literature… Dođite kod mene u Klagenfurt pa ćete vidjeti kako izgleda moja radna soba i čega sve tamo ima. Pokušavam se poboljšati i u tom aspektu, a ne samo u kondicijskom ili i tehničko-taktičkom. Mislim da sam i u tom puno napredovao zadnjih godina. Naravno, savjetujem se s ljudima koji su pametniji od mene, a ima ih jako puno, i koji više znaju od mene.

Kakav će vam biti zadnji govor pred igračima uoči utakmice?

– Ma, dobili su ga oni kroz cijeli tjedan. Ta energija ni kod mene niti kod njih nije bila dobra. Vi puno pišete, puno je tu lijepih riječi o uspjehu, a sve ti to zamaže oči. Oslijepiš. Uspjeh nije lako kontolirati ni meni sa 47 godima, a pogotovo dečkima sa 20. I mene ste zaslijepili. Dobili su oni u sedam dana energiju koju trebaju dobiti i siguran sam da će sutra biti bolje.

Bojite li se… – Ne!

Mislili smo na to da igrači „izgore“ u onakvoj atmosferi?

– Ne! Ma, čim ste počeli pitanje s „bojite li se…“ odgovor je odmah – ne.

PODIJELI