PODIJELI

ZagrebDox ove godine svoja vrata otvara petnaesti put zaredom, a održat će se od 24. veljače do 3. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

Međunarodna konkurencija polujubilarnog festivalskog izdanja broji 19 dokumentaraca, a regionalna 18. Uz natjecateljski program, ZagrebDox standardno donosi i niz popularnih službenih programa: Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstore doxa, Stanje stvari, Teen Dox i ADU Dox, a ove godine pridružuju im se novi posebni programi: Poznati o poznatima, Slow Dox i Ljubav i moda.

15. ZagrebDox retrospektivu posvećuje velikom ukrajinskom dokumentaristu Sergeju Loznici, a autorsku večer nagrađivanom hrvatskom redatelju Nebojši Slijepčeviću, koji će na ovogodišnjem festivalu ujedno predsjedati međunarodnim žirijem.

Osim toga posjetitelje ZagrebDoxa očekuju i vrijedna predavanja – ove godine to su masterclassovi Sergeja Loznice i Želimira Žilnika, moderirane Q&A sesije nakon projekcija na kojima će moći pobliže upoznati neke od autora, prošireni razgovori u sklopu ZagrebDoXXL platforme i glazbena događanja.

PODIJELI