PODIJELI

20. sjednica Gradske skupštine započela je očekivanim povlačenjem s dnevnog reda točke o osnivanju tvrtke za upravljanje sportskim objektima. Očito gradonačelnik nije postignuo dogovor s koalicijskim partnerom HDZ-om.

Na početku aktualnog sata Zvane Brumić pitao je gradonačelnika za tvrtku koja se bavi pročišćavanje otpadnih voda, a Grad joj je do sada platio sedam milijardi kuna. Samo lani ta je tvrtka ostvarila dobit od 220 milijuna kuna. Dobit će pisani odgovor.

Nakon obećanja da će asfaltirati jedinu sesvetsku neasfaltiranu ulicu jer je on “gradonačelnik koji je asfaltirao više cesta od svih njegovih prethodnika zajedno”, Milan Bandić je odgodu gradnje bazena u Stenjevcu objasnio sudskim procesom koji je u tijeku, ali će zato izgraditi bazen u Španskom.

Mateja Mišića zanimalo je kako će grad funkcionirati ako prihodi nisu dostatni za prispjele obveze, kako je upozorila gradska pročelnica Juroš Pećnik. Riječ je o 1,4 milijarde kuna. Bandić je krivicu prebacio na Vladu od koje očekuje znatna financijska sredstva jer su Zagrebu “uzeli više od 4,5 milijardi kuna” te ustvrdio da štedljivo vodi grad koji je najuspješniji u Europi. Na primjedbu kako nema osiguranog novca za žičaru, a ugovor je potpisao, Bandić je obećao rebalans ili kako ga on zove, obično usklađenje.

Na pitanje zašto se ide u najam prostora kod istog vlasnika za što Grad plaća milijune kuna dok vlastiti prostori zjape prazni, Bandić nije imao odgovor, već je ponavljao stare floskule o tome kako je on izabrani gradonačelnik.

Miljenku Ćurković iz Radničke fronte muče umirovljenici koji gradske naknade ne mogu primati na zaštićeni račun. Gradonačelnik se zakleo životom da će pronaći 10 milijuna kuna za najugroženije.

Osjećate li odgovornost što su nepravomoćno osuđeno pet vaših suradnika u aferi GUP zbog ilegalnih izmjena urbanističkog plana, pitao je Tomislav Tomašević, a gradonačelnik ostao bez komentara. Ponovio je da ne odgovara zasupnicima već građanima koji su ga izabrali.

Zastupnik Mišić tražio je skidanje s dnevnog reda točke o plaći za predsjednika Skupštine koja bi trebala u bruto iznosu biti veća od 37 tisuća kuna i svođenje te plaće u prihvatljive okvire, ali njegov prijedlog nije prošao.

PODIJELI