PODIJELI

U auli Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić simbolično je predao ključeve Grada grofu Fuliru fon Truttu i članovima Prigorske fašničke povorke KUD-a Prepuštovec – Fašnička hajdučija. Tom primopredajom je započela manifestacija Fašnik vu Zagrebu pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a trajat će do 5. ožujka.

Vesela družina je kratkim nastupom uz zvukove bubnjeva pozdravila sve prisutne, a Zagrebačke mažoretkinje su pokazale svoje plesno umijeće. Gradonačelnik je osim srdačne dobrodošlice izrazio i nadu u rješavanje svih problema što muče građane tijekom fašnika.

Jedva čekam odmoriti malo dok vlada prava fašnička atmosfera u Zagrebu! Neka ovi iz ”Hajdučije” vide malo kako je biti na usluzi našim purgerima, Zagrepčankama i Zagrepčanima i kak je to biti vlast! Ja još nisam ponorel, nadam se da ne bu ni oni.

Josip Lipar, organizator Fašnika vu Zagrebu i predsjednik KUD-a Prepuštovec je zahvalio gradonačelniku te je sve Zagrepčane i posjetitelje pozvao da u subotu, 2. ožujka u 12:00 sati dođu na Trg bana Josipa Jelačića gdje će se predstaviti 20-ak karnevalskih skupina iz svih krajeva Hrvatske.

U utorak, 5. ožujka u popodnevnim satima će se elitna fašnička garda okupiti na glavnome gradskom trgu kako bi uhitila i zapalila Fašnik, a potom ključeve i sve odgovornosti vratila gradonačelniku Milanu Bandiću.

PODIJELI