PODIJELI

Roll-up kredit za sanaciju dugova Agrokora, a za koji kompanija plaća visoke kamate, trebao bi biti refinanciran najkasnije početkom travnja. Otkrila je to zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber na konferenciji za menadžere posvećenoj restrukturiranju velikih kompanija.

Bila je to prilika da se ponovno okupe svi sudionici procesa restrukturiranja Agrokora – članovi izvanredne uprave, savjetnici za restrukturiranje te oni koji su sudjelovali u izradi lex Agrokor.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško najavio je kako ćemo za manje od godinu dana imati novu Agrokor grupu, gdje će i dalje raditi većina zaposlenih.

– Imat ćemo tvrtku koja će biti još profitabilnija, s prihvatljivom visinom duga, koji je i dalje visok, ali na tome ćemo raditi sljedećih godina, dodao je.

Alastair Beveridge, savjetnik za restrukturiranje Agrokora, rekao je kako je zbog način kako se prije upravljalo Agrokorom, kada je sve bilo centralizirano oko Todorića, najveći problem bio nedostatak informacija i, naravno, gotovine.

– U restrukturiranju odluke se trebaju brzo donositi, a dobru odluku možete donijeti samo na temelju točnih informacija, a njih nismo imali, istaknuo je.

PODIJELI