PODIJELI

Zbog utaje poreza ili carine uhićeno je 14 članova zločinačkih udruženja, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova, koje je na svojim službenim stranicama objavilo detalje uhićenja.

Policijski službenici PNUSKOK-a i PU zagrebačke, u koordinaciji s USKOK-om, proveli su dvije kriminalističke istrage nad 14 osoba zbog sumnje u kaznena djela zločinačkog udruživanja zbog utaje poreza ili izbjegavanja carine te kaznenih djela pomaganja.

Navedenim kaznenim djelima počinjena je šteta od oko 75 mil. kn jer nisu uplaćena porezna davanja na ime PDV-a naplaćenog prodajom čeličnih armatura u korist državnog proračuna.

Četrnaest osoba uhićeno je na području policijskih uprava zagrebačke i sisačko-moslavačke.

Tijekom dana 14 osumnjičenih osoba je uhićeno na području policijskih uprava zagrebačke i sisačko-moslavačke. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta su podnesene dvije kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela zločinačkog udruženja, utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja te više kaznenih dijela pomaganja u utaji poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja.

Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, PU bjelovarsko-bilogorske, PU sisačko-moslavačke, PU karlovačke, PU šibensko-kninske i PU virovitičko-podravske, a na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu, provode dokazne radnje pretraga osoba, pretraga domova i drugih prostorija, pretraga poslovnih prostora i pretraga vozila. U do sada provedenim pretragama uz potvrdu privremeno je oduzeta poslovna dokumentacija i osobna vozila. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku.

PODIJELI