PODIJELI

Kultura Studentskog centra u 2019. godini najavljuje pet kazališnih premijera i bogat izložbeni i filmski program u svim kulturnim prostorima pod upravom Studentskoga centra, uz brojna kazališna partnerstva, suradnje i gostovanja.

Kao jedan od atraktivnijih programa najavljen je u utorak u Zagrebu filmski ciklus posvećen liku i djelu Ive Gregurevića.

Najavljujući planove za kazališnu, filmsku, plesnu i scensku kulturu i zbivanja u sklopu programa Kulture Studentskog centra u tekućoj kalendarskoj godini, pomoćnik sanacijskog upravitelja SC-a za kulturu Davor Šišmanović posebno je naglasio intenziviranje suradnje sa studentskom populacijom.

“Puno je planova, a najvažnijim mi se čini to što smo uspostavili vrlo živi kontakt s akademijama; pokušali smo dinamizirati i što više aktivirati suradnju s našom ciljanom populacijom, te smo uspostavili kontinuitet ponajprije povratka onoj publici koja je imanentna SC-u, a to je sveučilišna populacija”, rekao je Šišmanović na konferenciji za novinare u Teatru &TD.

Posebno je istaknuo uspostavu programsko-kulturnog života u dvorani SKUC Studentskog doma Stjepana Radića, te programe MM centra i Kina Forum, gdje je nakon petogodišnje stanke od siječnja 2019. pokrenut filmski program;, u procesu je nabavka projektora za Kino SC gdje bi tako uskoro također trebao krenuti filmski program; u planu je aktivacija legendarne dvorane Pauk kao platforme za urbanu glazbu i koncerte, a sve je čvršća i redovita suradnja s nezavisnom scenom.

“Stvari se odvijaju dobro, ne samo kad je riječ o programu kulture već i kad je riječ o poslovanju SC-a podaci pokazuju iznimno poboljšanje u svim segmentima poslovanja”, rekao je Šišmanović.

Kao jednu od atraktivnijih programskih aktivnosti istaknuo je obnovljeni filmski program u MM centru i Kinu Forum, čiji je središnji događaj ciklus filmova Ive Gregurevića, koji će od 1. do 24. ožujka u redovitim tjednim ciklusima predstaviti ukupno dvanaest filmova koji predstavljaju presjek njegove karijere s najznačajnijim i najpamtljivijim ulogama toga glumca u odabiru urednika programa, redatelja Zvonimira Rumboldta.

Retrospektiva Ive Gregurevića donosi filmove “Ćaća” (2011.), “Kosac” (2014.), “Imena višnje” (2015.), “Sokol ga nije volio” (1988.), “Čaruga” (1991.), do “Osmi povjerenik” (2018.) i druge, a ciklus otvara u petak 1. ožujka “Ne naginji se van” iz 1977.

Kao specifičnost programa Rumboldt je najavio gostovanje kolega i suradnika Ive Gregurevića na svakoj od projekcija, koji će odgovarati na pitanja publike i govoriti o filmu. Prvi gost bit će redatelj filma Bogdan Žižić.

PODIJELI