PODIJELI

Istaknuti hrvatski psihijatar i dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče prof. dr. sc. Vlado Jukić umro je u Zagrebu nakon teške bolesti u 68. godini, priopćila je Klinika za psihijatriju Vrapče.

Vlado Jukić rođen je u mjestu Osoje u općini Posušje u Bosni i Hercegovini 23. lipnja 1951. gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976.

Tijekom svoga radnog vijeka ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, potpuno je bio predan svome zvanju te je, istaknuto je, utjecao ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije nego je zadužio i širu društvenu zajednicu.

Vlado Jukić bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama. Navedeno je kako će uz sva ta postignuća prof. dr. sc. Vlado Jukić ostati zapamćen kao sigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče.

– Njegovom smrću završava jedno važno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je profesor Vlado Jukić ostavio neizbrisiv trag, istaknuto je u priopćenju Klinike za pshijatriju Vrapče.

PODIJELI