PODIJELI

Kako će desnica nastupiti na izborima za Europski parlament, kakvi su planovi za predsjedničke izbore, kako Neovisni za Hrvatsku djeluju u Hrvatskom saboru, a kako u Skupštini Grada Zagreba, otkrila je na Hrvatskom radiju predsjednica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih.

Esih je potvrdila da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na neki način zaslužna za njezinu političku karijeru. Bila je, kaže, njezina izaslanica, pripremala tekstove, obraćanja ljudima, zasigurno je to bio određen vjetar u leđa jer je prije toga bila anonimna. No pokazala je, naglašava, da neke stvari može.

Komentirala je siituaciju u Zagrebu i smjenu Zlatka Hasanbegovića s mjesta predsjednika Kazališnog vijeća.

– Nije zabilježeno u povijesti Zagrebačke skupštine da se sjednica do tih sati održava. Bandiću je bilo ovo toliko bitno jer je sjednica Kazališnog vijeća sutradan. O metodama i radu gospodina Bandića sve je jasno, no loše je to što se ništa ne mijenja. On će poslužiti svim vladama, u ovom trenutku Plenkoviću. Ako je naša uloga razotkrivanje političkih aktera i političke močvare, ja sam s tim vrlo zadovoljna. Mi smo uspjeli dati do znanja, tko hoće vidjeti, vidjet će. Kada god nismo dizali ruke, bilo je dizača ruku, a kada smo izašli iz te većine, oni su za to obilato nagrađeni – izjavila je.

Dotaknula je i teme proračuna Grada Zagreba, naglasivši da je on milijardu i pol kuna u minusu.

– No Bandić se pokazuje kao izvrstan poslodavac, vješto kupuje sve što ima svoju cijenu, a vidimo da se ima što kupiti, jedino što sve to ide iz ruke i džepova hrvatskih građana – poručila je.

PODIJELI