PODIJELI

U organizaciji Radija „Kaj“, u Zagrebu je održana manifestacija „Kajkavci u Lisinskom“. Predstavljena je turistička i gastronomska ponuda pet kajkavskih županija – Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke te Grada Zagreba, a tradicionalno je održan i koncert kajkavskih pjesama.

U predvorju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, proizvode iz Zagrebačke županije predstavili su OPG Barišec iz Ivanić-Grada (ljute umake), OPG Dragutina Volarića iz Jastrebarskoga (med i proizvode od meda), OPG Dobošić – Tikvarići iz Farkaševca (bučino ulje i proizvode od bučinih koštica) i „Turnover“ iz Samobora (kozmetiku i proizvode od aronije), dok je u kulturno-umjetničkom programu nastupio KUD „Preporod“ iz Dugog Sela. Turističku ponudu predstavila je Turistička zajednica Zagrebačke županije.

U ime Županije na manifestaciji je bila zamjenica župana Nadica Žužak.

„Vjerujem da je ova manifestacija, na kojoj su kajkavske županije stavile ‘glave skupa’, dobar početak i za druge zajedničke projekte, ne samo turističke, nego i infrastrukturne i gospodarske“, rekla je zamjenica Žužak.

PODIJELI