PODIJELI

U parku pored stambene zgrade na području Zavrtnice u Zagrebu u srijedu oko 17.30 muškarac srednje dobi napao je dvojicu dječaka romske pripadnosti mlađih od 14 godina.

Prema priči samih dječaka i njihovih obitelji za Jutarnji list oni su pred trgovinom čekali djevojke da izađu iz nje kada im je spomenuti muškarac s balkona svog privatnog stana počeo vikati da se gube jer da oni ‘tu ne pripadaju’.

Na to su mu dječaci odgovorili da čekaju cure te da će otići za minutu, čim one izađu iz dućana, no muškarac je ubrzo zatim sišao iz zgrade i odlučio se fizički obračunati s njima.

Navukao je, kako govore dječaci, kapuljaču na glavu, a sa sobom je donio nešto nalik teleskopskoj palici te je prvo dvaput lupio dječaka nešto slabije konstitucije, koji nosi i naočale.

On je od tih udaraca pao na tlo, a muškarac je nakon toga krenuo mlatiti i drugog dječaka, kojega je izudarao po leđima, trbuhu, ruci i drugim dijelovima tijela, nakon čega je i on pao na tlo. Pritom im je psovao ‘majku cigansku’ i izvikivao razne druge uvrede.

Ubrzo su na mjesto događaja stigle Hitna pomoć i policija, a dječaci su završili u bolnici u Klaićevoj.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da su oko 17.30 zaprimili dojavu o incidentu te da još uvijek utvrđuju sve okolnosti. Potvrdili su i da je jedna osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem djela, koje još nema službenu kvalifikaciju, dovedena u policijske prostorije na obradu.

PODIJELI