PODIJELI

Od 15.1.2019. do 14.07.2019. u Centru za mlade Bunker provodit će se projekt Bunkreiranje – Kreiranje programa Centra za mlade Bunker. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije; Erasmus +.

Riječ je o projektu koji spada u Ključnu aktivnost 3, sastanci mladih s donositeljima odluka. Nositelj je Pučko otvoreno učilište Samobor, točnije, Centar za mlade Bunker.

Bunkreiranje – kreiranje programa Centra za mlade Bunker svojevrsni je nastavak na Erasmus + projekt Kad se mlade ruke slože, a kojem je nositelj Udruga za održiv razvoj Pozitiva Samobor, dok su partneri na projektu Grad Samobor i Pučko otvoreno učilište Samobor.

Radit će se na razradi potreba koje su definirane na navedenom projektu Kad se mlade ruke slože. Naime, izrađujući gradski program djelovanja za mlade, sudionici su iznijeli niz ideja vezanih upravo uz  rad i programe Centra za mlade Bunker. S obzirom na navedeno, izrodila se potreba za ovim projektom.

Upravo su mladi ti koji kreiraju programe u Bunkeru, a ovaj projekt pružit će im priliku da osvijeste činjenicu da svojom proaktivnošću mogu izravno utjecati na izradu javnih politika. Nadalje, sudionici će se kroz projekt upoznati sa strukturiranim dijalogom i njegovim prednostima, obzirom da je projekt baziran upravo na metodi neformalnih sastanaka između mladih i donositelja odluka.

Aktivnosti su usmjerene na promociju Erasmus + programa i osam ključnih kompetencija s posebnim fokusom na promociju mobilnosti mladih. Projekt je usklađen s ciljevima Erasmus +, a poseban fokus stavljen je upravo na širenje i korištenje rezultata projekta.

U sklopu projekta predviđeno je provođenje anketa i internetsko savjetovanje, a glavni naglasak stavljen je na aktivnosti neformalnih sastanaka s donositeljima odluka koje će se održati u Centru za mlade Bunker 20. i 21. ožujka 2019. godine.

U projektu mogu sudjelovati svi zainteresirani u dobi od 13 do 29 godina, a prijaviti se mogu putem e-mail adrese: [email protected] te putem Facebook stranice Bunkera.

PODIJELI