PODIJELI

Kod zgrade u kojoj su smještene redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama u nedjelju je osvanuo grafit ‘Smrt novinarima’.

Tek nekoliko dana nakon velikog novinarskog prosvjeda zbog, među ostalim, zastrašivanja novinara, sudskih progona, prijetnji kojima su izloženi, te nakon policijskog legitimiranja novinarke Durđice Klancir, sramotan je grafit osvanuo u neposrednoj blizini redakcija.

N1 Televizija o ovome obavjestila Ministarstvo unutarnjih poslova. Oko 18,30 sati na mjesto na kojem je ispisan grafit došlo je desetak policijskih službenika kako bi izvršili očevid.

Oglasio se i redatelj serije “Novine” Dalibor Matanić koji je demantirao da je grafit napravljen kako bi se promovirala treća sezona serije.

“Išao sam danas klincima po pecivo i naišao na ovaj grafit. Zastrašujuće je da ima ljudi koji su pomislili da je ovo PR za seriju novine. Serija novine je najuspješnija tv serija iz ovog dijela Europe čiju fikciju nažalost “prate” svojim potezima u realnosti i Orban u Mađarskoj i Bolsonaro u Brazilu i toj seriji ne treba više nikakav PR. Zastrašujuće je da netko uopće napiše ovakav grafit i da bi naši klinci trebali živjeti u takvom okruženju. U nadi i borbi za apsolutnim uništavanjem bilo kakvog ekstremizma i netolerancije, hvala policiji na brzoj reakciji”, poručio je Matanić na Facebooku.

PODIJELI