PODIJELI

Jedna od aktivnijih zaprešićkih vijećnica Goranka Dorotić iz Živog zida tražila je na uvid zapisnike sa sjednica Gradskih četvrti i Mjesnih odbora, a od Grada je dobila odbijenicu uz obrazloženje da “imamo negativan stav prema radu istih i da puno pitamo(?!)”.

Gradski vijećnici dakle ne smiju postavljati previše pitanja, kaže gradska vlast koja valjda nije navikla do sada da se previše propitkuje njihov rad. Baš u želji da nas razuvjere u tome i da konačno dobijemo neku naznaku da su se ta vijeća barem jednom sastala i nešto radila, nema odgovora, piše Goranka Dorotić.

Živi zid iznosi podatak da godišnje ta vijeća građani plaćaju preko 700.000 kn i o njihovom radu se ne smije izgleda ništa znati. “Njih nadgleda samo gradonačelnik, vele iz Gradske uprave. A možda samo ne mogu prevaliti preko usta da ti zapisnici jednostavno ne postoje i da ta vijeća uopće ništa ne rade”, sumnjaju u Živom zidu.

Dodaju kako uskoro slijede i izbori za iste, koji će nas također koštati oko 300.000 kn, “pa se možemo s pravom zapitati čemu ona služe i imaju li uopće neku funkciju osim za sitna stranačka uhljebljivanja? I možemo li taj nemali iznos utrošiti pametnije?”

PODIJELI