PODIJELI

Tradicionalna svečana sjednica u povodu obilježavanja Dana Obrtničke komore Zagreb održana je u Matici hrvatskih obrtnika, 24. godinu zaredom. Svečanosti je uime gradonačelnika Grada Zagreba prisustvovala zamjenica doc. dr. sc. Olivera Majić kojoj je predsjednik OKZ-a Mirza Šabić uručio priznanje Zlatni krug što je dodijeljeno Gradu Zagrebu za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unaprjeđenju, promidžbi i razvoju obrtništva.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić okupljene je pozdravio te je najavio karticu pogodnosti. Nastala je u suradnji s našim partnerom AKD-om, a omogućuje identifikaciju obrtnika koja će olakšati određivanje kupovine materijala te će za dvadesetak dana stići na 20 000 obrtničkih adresa. Naveo je i neke od problema s kojima se susreću obrtnici i poduzetnici te je dodao kako je susret idealan za otvaranje dijaloga i za raspravu kako bi se ovakvi problemi riješili, a naši radnici zadržali u zemlji.

Ovo je dan naših zagrebačkih obrtnika, a naglasila bih u prvome redu govori o optimalnome odnosu Grada i obrtnika. Grad je obrtnicima i poduzetnicima namijenio 55 milijuna kuna u 2019., a dosada je dodijelio više od 7 500 bespovratnih potpora u vrijednosti od preko 100 milijuna kuna, rekla je zamjenica Majić. Za kraj je dodala: Navedenim mjerama želimo očuvati brojne obrtničke radionice, a time i brojna radna mjesta te smo posebno ponosni na podatak o porastu broja obrtnika za preko 1600, a to je zaista respektabilan podatak.

PODIJELI