PODIJELI

Projekt domovina poziva građane Zaprešića da sudjeluju u raspravi o donošenju nove odluke o naplati parkinga. Uputili su proglas koji prenosimo:

Nedavno je stupio na snagu novi Zakon o komunalnom gospodarstvu (NN 68/18) koji izričito propisuje da GRAD MOŽE NAPLAĆIVATI PARKING SAMO NA POVRŠINAMA KOJE SU U GRADSKOM VLASNIŠTVU. Stoga tražimo poštivanje Zakona te izmjene u novoj Odluci o naplati parkinga na način da se sve površine koje nisu u vlasništvu grada a na kojima se trenutno naplaćuje parking izuzmu iz zona naplate. Taj slučaj je s parkiralištima kod Hitne pomoći i preko puta knjižnice.

Usput, pozivamo građane da aktivno sudjeluju svojim prijedlozima/primjedbama – u tijeku su javne rasprave (savjetovanja) u vezi donošenja nove Odluke o naplati parkinga. Grad provodi savjetovanje u vezi zona naplate i ostalih uvjeta (http://www.zapresic.hr/…/Savjetovanje_sa_zainteresiran…/981/ ) a komunalno Zaprešić d.o.o. u vezi cijena parkinga (https://komunalno.vio-zapresic.hr/pravo-na-pristup-informa…/).

Zadnji dan za slanje primjedbi je 22. ožujka (grad).

PODIJELI