PODIJELI

Treći Festival svjetla Zagreb svečano je otvoren u dvorištu Muzeja grada Zagreba, što je jedna od 20 lokacija u povijesnoj jezgri grada koje će do 24. ožujka svaki dan od 18 do 23 sata biti obasjane raskošnim i inovativnim svjetlosnim instalacijama na temu proljeća, rasta i renesanse.

Organizator festivala je Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), čija je direktorica Martina Bienenfeld na otvaranju istaknula veliku podršku Grada Zagreba, HEP-a i Kraša u organizaciji, kao i da taj festival ujedinjuje najmodernija svjetlosna rješenja na bazi recentnih rasvjetnih tehnologija.

“Ovogodišnji Festival traje ukupno pet dana ili dan dulje nego u prve dvije godine, u sklopu kojeg su 23 svjetlosne instalacije na 20 lokacija podno i uzduž zagrebačkog Gornjeg grada, koji šarmom stvara idealno okruženje za takvo događanje. Važan je za Zagreb i jer najavljuje intenzivniji proljetni turistički promet, te kroz inovativnu umjetnost i čaroliju svjetla stvara dodatni razlog za posjet glavnom gradu Hrvatske”, poručila je Bienenfeld.

PODIJELI