PODIJELI

I ove godine, 19. put zaredom, zagrebački HNS građanima je podijelio sadnice stabala trešnje kako bi Trešnjevku oplemenili ovim stablom, učinili je zelenijom i upozorili na pretjeranu betonizaciju. Gradski odbor HNS je pod geslom “Vratimo trešnje u Trešnjevačka dvorišta” na Trešnjevačkoj tržnici po 19 puta podijelio 200 sadnica trešnje. Da ova akcija ima itekako smisla potvrdili su i građani koji su uzimanjem besplatnih sadnica potvrdili da je trešnje na Trešnjevki premalo.

200 sadnica trešnje zainteresiranim sugrađanima na Trešnjevačkom placu podijeljeno je u manje od 20 minuta. Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak ponosan je na ovu tradiciju koja će se nastaviti

– Ovim našim akcijama sugrađanima s Trešnjevke kao i čitavog Zagreba, u proteklih 18 godina podijelili smo više od 3. 300 sadnica trešnje i želimo to nastaviti dokle god postojimo. Svake godine u ovo doba, na početku proljeća mi ćemo se potruditi da bude više zelenila u našem gradu i naravno Trešnjevci.

PODIJELI