PODIJELI

U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

• ukupno 135 prometnih prekršaja, od kojeg broja su 36 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 57 prekršaja su počinjeni zbog nepropisne brzine, 17 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja zbog uporabe mobitela u vožnji.

Do sada, dvije su osobe smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, također dvije osobe su dovedene na Prekršajni sud, priopćila je policija.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 37-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Kružićevoj – Branimirova dok je u organizmu imao 1,85 g/kg alkohola, te kod 44-godišnjaka kojem je zabilježena koncentracija alkohola u organizmu od 1,75 g/kg dok je upravljao osobnim automobilom u Trnskom.

PODIJELI