PODIJELI

Na 2. reviji vina Zagrebačke županije u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine u hotelu Westin Zagreb s početkom u 14:00 sati 38 vinara iz 9 vinogorja Zagrebačke županije predstavit će svoja vina iz redovne, kasne, izborne i ledene berbe te autohtona vina „Kraljevinu Zelinu“ i „Škrlet“.

Ova jedinstvena enološka manifestacija prilika je za kušanje više od 170 vina svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti, među kojima su i brojna šampionska vina s međunarodnih ocjenjivanja.

Budući da u paru sa šampionskim vinima najbolje ide sir, ovu jedinstvenu enološku priču upotpunit će 30-ak domaćih sireva s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zagrebačke županije.

Inače, Zagrebačka je županija sa svojih 5 milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom vrhu Republike Hrvatske prema broju vinara, vinskih etiketa, vinskih cesta i općenito vinogradarsko-vinskih projekata. Među najuspješnijim projektima posebno se izdvajaju županijske robne marke – poput Kraljevine Zeline i Portugizca Plešivice te projekt promocije vina s Vinskom kraljicom koja se u Županiji kontinuirano kruni od 2003. godine.

Posebni gosti Revije bit će vinari iz Slovenije i vinske kraljice.

Ulaz za sve posjetitelje od 13:00 do 19:00 sati je besplatan!

PODIJELI