PODIJELI

Na Trgu bana Jelačića zagrebački gradonačelnik otvorio je 4. sajamsku manifestaciju Domaće je domaće što ju organizira Udruga branitelja proizvođača Panonija, a održava se do 29. ožujka.

Osim gradonačelnika Bandića prisutnima su se obratili: ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić.

Gradonačelnik Bandić je naglasio kako se nada da će ova manifestacija još jedanput ukazati na važnost Slavonije za Hrvatsku. Slavonci hrane našu domovinu, a bili su prvi bedem u obrani Republike Hrvatske, rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Udruge Panonija Baotić je istaknuo da je manifestacija i ove godine okupila respektabilan broj izlagača iz svih dijelova Hrvatske te je pozvao sve građane Zagreba i njihove goste da uživaju u proizvodima hrvatskih branitelja.

Župan Galić je rekao da hrvatski branitelji svoje domoljublje i danas pokazuju, i to znanjem, voljom i željom da stvore kvalitetan i na tržištu konkurentan hrvatski proizvod. Zahvaljujem gradonačelniku Bandiću što braniteljima uvijek pomaže u organizaciji ovakvih manifestacija te što tako potiče poljoprivredu.

Na Sajmu će svoje proizvode izlagati branitelji i članovi njihovih obitelji s registriranim OPG-ovima, obrtima, društvima ograničene odgovornosti, udrugama, zadrugama i kućnom radinošću, a koji se okupljaju u Udruzi Panonija.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija – suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih slavonsko-baranjskih proizvoda.

PODIJELI