PODIJELI

Demonstracijom vježbi najboljeg hrvatskog gimnastičara Tina Srbića i hrvatskih reprezentativki Petre Ribarić i Tine Zelčić otvorena je u SRC Lučko prva specijalizirana gimnastička dvorana nakon gotovo 140 godina (zadnja je Dom Hrvatskog sokola, otvoren 1883.).

Moderna dvorana veličine 1.200m2 opremljena je slijedom obećanja Milana Bandića nakon što je Tin Srbić osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2017.

Mario i Tin su najzaslužniji da smo danas ovdje, jer bez njihovih rezultata ovoga ne bi bilo, rekao je zagrebački gradonačelnik. Potpuno nov i opremljen centar za gimnastičare dostojan je uvjeta svjetskih prvaka, a dvorana dimenzijama i opremljenošću može ugostiti sva državna i međunarodna natjecanja visoke razine. Ovaj centar nije samo za već okrunjene svjetske prvake, nego i za neke nove generacije, zaključio je gradonačelnik.

Mario Možnik, bivši europski prvak na preči, osvajač europskog srebra i svjetske bronce zahvalio je gradonačelniku Bandiću te izrazio nevjericu što stoji u dugoočekivanom gimnastičkom centru: Imali smo odlične gimnastičare i odlične trenere, a sad imamo i prekrasnu dvoranu. Zadovoljstvo ispunjenim obećanjem pokazao je i Tin Srbić koji je istaknuo kako je dvorana vrhunski opremljena – na najvišoj svjetskoj razini.

Investicija vrijedna gotovo 2,6 milijuna kuna realizirana je u roku od otprilike četiri mjeseca, a troškove je snosio Grad Zagreb.

Suvremeno opremljena gimnastička dvorana omogućava širu gimnastičku bazu te bolje i sigurnije uvjete za trening, što u konačnici doprinosi stvaranju novih vrhunskih gimnastičarki i gimnastičara.

PODIJELI