PODIJELI

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv gradonačelnika Milana Bandića u dijelu optužnice u aferi Agram koja ga je teretila za štetu Državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković najavio je da će tužiteljstvo na odluku o obustavi postupka u vezi donacija podnijeti žalbu kada dobije “pisani otpravak rješenja”.

Kazao je i da je dio optužnice koji se odnosi na nezakonitosti u zbrinjavanju otpada, za što tužiteljstvo tereti i suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza, vraćen Uskoku na bolje razjašnjenje stvari.

Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo kazao je da je sud vratio optužnicu da tužiteljstvo “bolje razjasni bitna obilježja kaznenog djela, odnosno u čemu bi se sastojala neimovinska korist koja nije opisana”.

– U odnosu na Bandićev porezni problem postupak se obustavlja, a mi idemo u treću rundu – kazao je Nobilo.

Bandićeva odvjetnica Ksenija Vržina pojasnila je kako je dio optužnice o odvozu otpada vraćen na dopunu “jer nije definirano koja je korist pribavljena društvima CIOS”.

– Što se tiče poreza sud smatra da Bandiću još nije utvrđen porez na dohodak te se ne može raditi o utaji poreza – kazala je Vržina.

Riječ je o dijelu optužnice u slučaju Agram koje je sud već vratio na doradu u ožujku prošle godine, kada je potvrdio sedam od 10 točaka za koje Uskok tereti Bandića i njegove suoptuženike.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te ‘poslovnih partnera’ gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti ‘teške’ preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No, sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane do ožujka prošle godine kada je potvrđen veći dio optužnice.

PODIJELI