PODIJELI

Na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj u srijedu će se provoditi cjelodnevni nadzor kretanja brzine vozila, najavio je MUP.

I ove godine, temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a. Akcija traje od ponoći pa sve do kraja dana, a policija želi podići svijest građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine, a usto mogu nazočiti provođenju nadzora, za što se trebaju unaprijed javiti policijskoj upravi na svom području.

PODIJELI