PODIJELI

Dario Kordić, osuđeni ratni zločinac na 25 godina zatvora zbog zločina počinjenih nad bošnjačkim stanovništvom u Lašvanskoj dolini, prije svega u Ahmićima (ubijeno 116 stanovnika sela među kojima su starci, žene i djeca), održao je predavanje u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu, na poziv don Damira Stojića.

Kordić je govorio o susretu s Bogom kojeg je navodno spoznao tokom vremena koje je proveo u zatvoru.

“Imao sam tada 31 godinu i gledao sam masovno prolijevanje krvi po našoj prekrasnoj zemlji. Kada sada gledam unatrag i razmislim o tome nitko od nas nije trebao preživjeti te strahote. Jedini tko nas je spasio bio je sam Bog. Kada je došla vijest o Daytonskom sporazumu sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag. Proveo sam skoro 9 godina u sobici, a u ruci jedino što sam imao je bila krunica. Molio sam se Bogu i dan po dan, tijekom svojeg suđenja, sve sam mu postajao bliži. Osjetio sam kako me Gospodin čisti, a rešetke na mojem prozoru polako su nestajale”, rekao je Kordić, a potom je govorio o svjetlu koje ga je prije 20 godina probudilo u ćeliji i koje nije bilo s ovog svijeta:

“Prošlo je skoro 20 godina od kada sam doživio svoj drugi rođendan. To je dan kada je započelo moje suđenje. Tu noć probudilo me svjetlo u tri ujutro koje nije bilo s ovoga svijeta. Čuo sam glas koji mi je rekao: ‘Dragi moj sine, prepusti sve u moje ruke’. Osjetio sam kako mi se srce napunilo. Kleknuo sam, pomolio se i izrekao gospodinu svoje da”, govorio je Kordić, javio je 24sata.hr.

Pred kraj predavanja u salu je ušla grupa studenata koji su razvili transparent i Kordiću uz povike poručila da je ratni zločinac. Što je, svakako, historijska činjenica. Studentima je transparent oduzet, a ubrzo su napustili predavanje.

PODIJELI