PODIJELI

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškom osobom starosti 42 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“, te nad ženskom osobom starosti 60-godina zbog počinjenja prekršaja iz članka 90. Zakona o trošarinama, javila je zagrebačka policija.

Na području Trešnjevke, 4. travnja u jutarnjim satima, policijski službenici uočili su 46-godišnjeg osumnjičenog kako prodaje 60-godišnjakinji dvije plastične vrećice koje su ispunjene s 500 grama sitno rezanog duhana, nepoznatog porijekla, bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija.

Temeljen naloga Županijskog suda izvršena je pretraga doma i vozila kojeg koristi osumnjičeni, te je u domu pronađena jedna plastična crna vreća ispunjena s 5,35 kg sitno rezanog duhana nepoznatog porijekla, bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija, te dvije plastične vrećice koje su bile ispunjene s 500 i 280 grama, također sitno rezanog duhana bez nadzornih markica te digitalna vaga. Ujedno je i u vozilu pronađeno 16 plastičnih vrećica, od kojih je deset ispunjeno s 500 grama, a šest s 250 grama sitno rezanog duhana, kao i prethodne, sve vrećice su bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja za osumnjičenog je kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv 60-godišnjakinje će biti podnijeta obavijest o počinjenom prekršaju ministarstvu financija, Carinarnici Zagreb.

PODIJELI