PODIJELI

Mobilnim palijativnim timovima Doma zdravlja Zagrebačke županije uručena su u Samoboru dva mobilna ultrazvučna aparata, za dijagnostiku nakupljanja patološke tekućine u prsnom košu i trbuhu, te pokretna stomatološka jedinica. Nabavu opreme vrijedne 317.000 kuna financirala je Zagrebačka županija.

„Nabavljena oprema doprinijet će kvalitetnijoj skrbi palijativnih bolesnika u njihovu domu. Cilj palijative i jest da se odgodi institucionalizacija bolesnika, jer oni se u vlastitom domu osjećaju bolje i sigurnije“, rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Za područje Zagrebačke županije, s obzirom na broj stanovnika, ugovorena su tri mobilna palijativna tima. Ravnatelj Doma zdravlja Većeslav Bergman, naglasio je, ponosan je na njihov rad.

„Ljudi koji su ušli u djelatnost palijative heroji su medicinske djelatnosti. Ostavili su svoje ordinacije i prihvatili se vrlo odgovornog, zahtjevnog i emocionalno iscrpljujućeg posla. Dom zdravlja Zagrebačke županije postao je brend za palijativu na nivou Hrvatske. Nismo s njom krenuli prvi, no učili smo na tuđim greškama i danas imamo jednu od najbolje organiziranih palijativnih službi“, rekao je Bergman, dodavši da nabavljena oprema predstavlja nadstandard palijativne skrbi.

PODIJELI