PODIJELI

U predivnom ambijentu baroknog bisera crkve sv. Marije Snježne u Belcu kod Zlatara korizmeni koncert održat će Hrvatski barokni ansambl uz božanstvene glasove sopranistice Anabele Barić i kontratenora Franka Klisovića. Westgate Shopping City 17.4. u 19:30 u povodu skorašnjeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa svojem Zagorju i Zlataru poklanja koncert za pamćenje, a kao uvod u Veliki tjedan prepun bogatog kulturnog sadržaja. Westgate i grad Zlatar pozivaju sve da se pridruže ovom slavlju i uveličaju svečani koncert svojim dolaskom.

Hrvatski barokni ansambl najznačajniji je hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. Zbog iznimno stručnih, stilski čistih i virtuoznih interpretacija, glazbena ih kritika kao i publika svrstavaju u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije.

Anabela Barić mlada je hrvatska sopranistica. Diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Giorgia Suriana, a prije toga diplomirala je i antičku arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2016. godine redovito nastupa s Hrvatskim baroknim ansamblom, s kojim je nastupila među ostalim na cijenjenom festivalu za ranu glazbu u Melku u Austriji 2017. godine te na više izdanja Korkyra baroque festivala na otoku Korčuli. U veljači 2016. godine debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u ulozi Barbarine u Figarovom piru W. A. Mozarta. U HNK u Zagrebu pjeva ulogu Poppaee u Agrippini G. F. Händela 2016. godine. Diplomirala je s ulogom Despine u operi Così fan tutte W. A. Mozarta u zajedničkom projektu Sveučilišta u Zagrebu i HNK u Zagrebu u svibnju 2018. godine, a u sezoni 2018/2019. pjeva Papagenu u Čarobnoj fruli W. A. Mozarta u produkciji HNK u Zagrebu.

Kontratenor Franko Klisović studira dirigiranje i solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Krajem 2015. godine počinje se baviti pjevanjem te već nakon samo par mjeseci dobiva ulogu Ottonea u Agrippini G. F. Händela, sa kojom je u travnju 2016. debitirao u HNK Zagreb. U sezoni 2017/2018. debitirao je u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u ulozi Duha u operi Didona i Eneja H. Purcella. Godine 2018. nastupa i u pulskoj Areni uz orkestar riječke Opere izvodeći velebno djelo Carmina burana C. Orffa.

Hrvatski barokni ansambl uz Anabelu Barić i Franka Klisovića uveličat će dane blaženosti, mira i bdjenja u Velikom tjednu, a posjetitelji će uživati uz najljepše anđeoske zvuke i duh pripremiti za najveći kršćanski blagdan Isusovog uskrsnuća jer Glazba je zvonka radosti!

PODIJELI